24. Buffet “TOUR DU FRANCE“
Provençaalse tapas | Plateau Franse delicatessen gepresenteerd op luxe houten plank, bestaande uit:
- Saucisson | Franse droge worst met knoflook
- Champignons à l’aïoliv | champignons in aioli
- Olivev | Provençaalse olijvenmix met zongedroogde tomaat en knoflook
- Peppadewsv | gevulde pepers met roomkaas
- Tomates séchées au soleilv | gemarineerde zongedroogde tomaten
- Gamba | in knoflook gebakken gamba
Pintxo’s (2 st.p.p.) | Pintxo’s zijn exclusieve tapas uit Frans-Baskenland, mooi uitziende hapjes die op een stukje stokbrood worden geserveerd met verfijnde ingrediënten. Deze smaakvolle mini gerechtjes worden geserveerd met een prikker om de weelderige hoeveelheid ingrediënten op z’n plaats te houden.
- Agneau | pintxo met carpaccio van lam, truffelmayonaise, amandel en groene asperge
- Jambon de Bayonne | pintxo met rauwe ham uit Baskenland, meloensalsa en cherrytomaatje
Lepelhapjes | Delicatessen uit de Bretagne geserveerd op amuselepels (2 st.p.p.)
- Coquille | amuselepel met kort gebakken coquille, truffeldressing, hazelnoten en bieslook
- Frutti di mare | amuselepel met rilette van paling, gerookte zalm en viseitjes
Amuseglaasjes | hartige lolly’s met specialiteiten uit de Perigord geserveerd in kleine glaasjes (2 st.p.p.)
- Chevrev | hartige lolly van geitenkaas met truffelhoning en pistachenoten
- Canard | hartige lolly van gevogeltepaté, cognac en walnoten
Fromage et pâté | Plateau met een selectie Franse topkazen en pâtés, chutney, druiven en noten
- Délice de Bourgogne | delicate witschimmelkaas uit de Bourgogne
- Chaumes | roodkorstige abdijkaas uit de Aquitaine
- Comte | harde bergkaas uit de Jura
- Rilette d’oie | rilette van ganzenvlees met reuzel uit de Dordogne
- Pâté de Campagne | Franse boerenpaté uit de Provance
- gegarneerd met druiven, noten, chutney van gekonfijte rode ui en dadel-notenbrood
Huisgemaakte quiche (koud)
- Quiche Lorraine | huisgemaakte klassieke Franse quiche met spek, uien en kaas
Salade | huisgemaakte salade met keuze uit (1 soort per 10 personen)
- Salade chevrev | salade van groene veldsla, geitenkaas, cherrytomaatjes, walnoten, rode ui en honingmosterd-vinaigrette
- Salade Perigourdine | sla, gekonfijte eend, rauwe ham, champignons, walnoten en truffeldressing (+€2,50 p.p.)
- Salade Niçoise | sla, rauwe groenten, olijven, ansjovis, tonijn en knoflook-mosterdvinaigrette
Plats chauds | huisgemaakte warme gerechten (200 gr p.p.)
- Coq au vin | kippenvlees met spekjes, champignons en rode wijn
- Boeuf Bourguignon | rundvlees met spekjes en rode wijn
- Provençaalse ratatouille | diverse groentesoorten in tomatensausv
- Gratin Dauphinoisv | aardappelsschijfjes in room en met gruyere gegratineerd
Boulangeriev
- Een mand met vers afgebakken Frans stokbrood
- Beurre d’herbes (huisgemaakte kruidenboter), tapenade, rilettes de thon (huisgemaakte tonijnsalade)
Prijs
- Buffet “TOUR DU FRANCE” (exclusief plats choud of Provençaalse tapas) – €40,00 p.p.
- Buffet “TOUR DU FRANCE&CO” (exclusief plats choud en Provençaalse tapas) – €45,00 p.p.
- Inclusief borden, bestek, servetten ed (schoon retour)
Uitbreidingsmogelijkheden
a. Soupev | heerlijke huisgemaakt soep (warm) naar keuze – € 2,50 p.p.
b. Huître | Heerlijke Franse oesters op ijs (geserveerd met citroen en vinaigrette van sjalot-rode wijnazijn) – € dagprijs
c. Dessertv | Dessert-amuseglaasje met watermeloen, limoensiroop en verse munt – € 2,50 p.p.
d. Dolciv | Dessert-amuseglaasje met vers fruit, mascarponecrème en cantuccini (amandelkoekje) – € 2,50 p.p.
e. Vin | Champagne en/of Franse wijn en/of dessertwijn – op aanvraag
De vegetarische gerechten (of vegetarisch geleverd kunnen worden) zijn met een v aangegeven.